Ούτε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο στα 100 πρώτα στην Ευρώπη!
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Ούτε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο στα 100 πρώτα στην Ευρώπη!
Ψάχνοντας στο internet λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια στων κόσμο αλλά και ειδικά σε κάθε ήπειρο έπεσα σε αυτή την ιστοσελίδα:
http://www.webometrics.info/top100_continent.asp?cont=europe
Με λύπη διαπίστωσα πως δεν υπάρχει κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο μέσα στα 100 πρώτα στην ευρώπη! Δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστο είναι το αυτό το site. Σχετικά με την ιεράρχηση που ακολουθεί το site μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
Πάντως για να λέμε και του λόγου το αληθές, έχουμε χειρότερα πανεπιστήμια από τις άλλες χώρες.
Δεν νομίζω αυτή την χάλια κατάσταση να την έχουν και τα ξένα πανεπιστήμια. Μόνο σε αυτό το κράτος δεν μπορούμε να συμμορφωθούμε,μας έφαγε η πολλή ελευθερία ( μάλλον η κατάχρησή της!)
http://www.webometrics.info/top100_continent.asp?cont=europe
Με λύπη διαπίστωσα πως δεν υπάρχει κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο μέσα στα 100 πρώτα στην ευρώπη! Δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστο είναι το αυτό το site. Σχετικά με την ιεράρχηση που ακολουθεί το site μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
Πάντως για να λέμε και του λόγου το αληθές, έχουμε χειρότερα πανεπιστήμια από τις άλλες χώρες.
Δεν νομίζω αυτή την χάλια κατάσταση να την έχουν και τα ξένα πανεπιστήμια. Μόνο σε αυτό το κράτος δεν μπορούμε να συμμορφωθούμε,μας έφαγε η πολλή ελευθερία ( μάλλον η κατάχρησή της!)
Απ: Ούτε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο στα 100 πρώτα στην Ευρώπη!
Ούτε και στα 400 πρώτα θα βρεις. Αν δε κάνω λάθος το webometrics θεωρείτε μούφα αξιολόγηση από τους ειδικούς γιατί μετράει - αξιολογεί και την web παρουσία ενός πανεπιστήμιου.
Πιο αξιόπιστες μετρήσεις, αλλά το ίδιο χάλια, διαβάστε εδώ:
Πιο αξιόπιστες μετρήσεις, αλλά το ίδιο χάλια, διαβάστε εδώ:
- University and college rankings(Wikipedia)
- World Universities Rankings 2008, Times Higher Education
- THE - QS World University Rankings 2008, THE - QS Rankings
- Η κατάταξη πανεπιστημίων του Times Higher Education, η τσαπατσουλιά των δημοσιογράφων, και η αφασία των πρυτάνεων(Greek University Reform Forum)
Απ: Ούτε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο στα 100 πρώτα στην Ευρώπη!
Σε μάυρο χάλι είναι περισσότερο τα Τει. Σε σχέση με τα πανεπιστήμια τύπου Αριστοτέλειου, Πάντειου,Μετσόβιου είμαστε χρόνια πίσω ειδικά σε ερευνητικά προγράμματα, υποδομές, σπουδαστικό υλικό και άλλα ...δυστυχώς και κανείς δεν κάνει κάτι.
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης