Μεταπτυχιακές σπουδές και βραβεία

Πήγαινε κάτω

Μεταπτυχιακές σπουδές και βραβεία

Δημοσίευση από abou Την / Το 24/1/2009, 08:39

Μεταπτυχιακές σπουδές και βραβείαΥποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές, βραβεία, απόκτηση πτυχίων, ερευνητικές δραστηριότητες, αλλά και ευρύτερες σπουδές πρόκειται να χορηγήσουν έξι ιδρύματα. Παρακάτω αναλύονται κάποια από τα προγράμματα που πρόκειται να υλοποιηθούν:
Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση υποτροφιών ερευνητικού προσανατολισμού, με στόχο την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, για την κάλυψη είκοσι δύο θέσεων στα ινστιτούτα του κέντρου. Οι θεματικές κατευθύνσεις ενδιαφέροντος και ο αριθμός των θέσεων ανά Ινστιτούτο είναι: Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής (4 θέσεις), Ινστ. Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας (1 θέση), Ινστ. Επιστήμης Υλικών (2 θέσεις), Ινστ. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (3 θέσεις), Ινστ. Μικροηλεκτρονικής (1 θέση), Ινστ. Φυσικοχημείας (4 θέσεις), Ινστ. Βιολογίας (4 θέσεις) και Ινστ. Ραδιοϊσοτόπων και
Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων (3 θέσεις). Στο διαγωνισμό δύνανται να συμμετάσχουν κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου ή εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών πανεπιστημιακών σχολών θετικής κατεύθυνσης ή πολυτεχνικών τμημάτων ή σχολών επιστημών υγείας, του εσωτερικού ή ισότιμων του εξωτερικού, αναγνωρισμένων από το ΔΟΑΤΑΠ, πτυχιούχοι πανεπιστημιακών σχολών θετικής κατεύθυνσης ή πολυτεχνικών τμημάτων ή σχολών επιστημών υγείας, του εσωτερικού ή ισότιμων του εξωτερικού, αναγνωρισμένων από το ΔΟΑΤΑΠ, και φοιτητές πανεπιστημιακών σχολών θετικής κατεύθυνσης που πρόκειται να λάβουν το πτυχίο τους εντός του ακαδημαϊκού έτους και δεν οφείλουν περισσότερα από δύο μαθήματα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από 9 Μαρτίου έως 3 Απριλίου,σε διαφορετικές ημερομηνίες για κάθε ιστιτούτο. Η διαδικασία των εξετάσεων ανά ιστιτούτο (προϋποθέσεις καταβολής της υποτροφίας, απαιτούμενα δικαιολογητικά, αναλυτικό πρόγραμμα, εξεταστέα ύλη και κατανομή θέσεων ανά θεματική κατεύθυνση),καθώς και η αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι στη διάθεση των υποψηφίων από το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΕΚΕΦΕ. Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων μαζί με μια φωτογραφία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται έως και τις 27
Φεβρουαρίου ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή αυτοπροσώπως στη διεύθυνση: ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Γραφείο Εκπαίδευσης, Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ και Νεαπόλεως, Τ.Θ. 60228, 15310, Αγία Παρασκευή Αττικής.

Το Ιδρυμα Μποδοσάκη θα χορηγήσει υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά κατατίθενται στην ταχυδρομική διέυθυνση: Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 23Α, 10674, Αθήνα. Τηλ. 210-3237973, 210-3237804.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πρόκειται να χορηγήσει 18 υποτροφίες ισάριθμα (από 6) σε αποφοίτους ΤΕΙ, ΑΕΙ και τελειόφοιτους ΤΕΕ. Ανάμεσα σε όσους διεκδικήσουν τις παραπάνω υποτροφίες θα προηγηθούν οι καταγόμενοι από τις περιοχές της Ηπείρου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο υπουργείο (Δ/νση Διοικητικού-Τμήμα Διαχείρισης και Μισθοδοσίας, Γραφείο Κληροδοτημάτων) μέχρι τις 20 Ιανουαρίου.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-3442354.

πηγή: www.e-tipos.com
avatar
abou
Author
Author

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 283
Ηλικία : 32
Ασχολίες : pc, μουσική, ταινίες, ποδόσφαιρο,
Registration date : 15/12/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών https://www.facebook.com/group.php?gid=28974617825&ref=mf#/profil

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης