22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής (7-11 Απριλίου 2010)

Πήγαινε κάτω

22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής (7-11 Απριλίου 2010)

Δημοσίευση από abou Την / Το 9/2/2010, 05:24

22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής ΙατρικήςΑ' Ανακοίνωση

7-11 Απριλίου 2010, Κέρκυρα. Ξενοδοχείο IMPERIAL CORFU.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλούμε στο 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής που οργανώνεται από την ΕΛΕΓΕΙΑ στο ξενοδοχείο Corfu Imperial από 7 ως 11 Απριλίου 2010.

Θεωρούμε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και η μόνη αυτονόητη λύση των βασικών προβλημάτων του Ε.Σ.Υ. εμφανίζεται πια σαν αναγκαία συνθήκη προκειμένου να δει ο Ελληνικός λαός ουσιαστικά ανθρώπινη ιατρική φροντίδα και εκλογίκευση των δαπανών στην Υγεία. Οι πιέσεις σ’ αυτήν την κατεύθυνση ενορχηστρώνονται από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, που μας καταγγέλλει για τις υπέρογκες δαπάνες των νοσοκομείων μας. Η λύση αυτή είναι σαφής, κατατεθειμένη και τεκμηριωμένη από την ΕΛΕΓΕΙΑ εδώ και πολλά χρόνια και συνίσταται στην εγκαθίδρυση συνολικού δικτύου ΠΦΥ δια της συμπλήρωσης των Κ.Υ. μη Αγροτικού Τύπου με Κ.Υ. και Οικογενειακά Ιατρεία στα αστικά κέντρα. Ταυτόχρονα, ο ιδιωτικός τομέας μπορεί και πρέπει να κληθεί να συμπληρώσει τα κενά του δημοσίου σε μια πλατφόρμα αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας.

Είναι γνωστές οι προσπάθειες της ΕΛΕΓΕΙΑ προκειμένου να συμπληρωθεί αυτό το όραμα. Έχουμε εκπονήσει πλειάδα προτάσεων αλλά και σχεδίων νόμων που στοχεύουν στην ολοκλήρωση της ΠΦΥ στα αστικά κέντρα, δίνοντας απαντήσεις σε κάθε σχετικό ερώτημα και απαντώντας σε όλους τους ενδεχόμενους προβληματισμούς ακόμη και σε αυτούς που έχουν σχέση με τα απαιτούμενα κονδύλια και τους τρόπους εξοικονόμησής τους.

Όπως κάθε φορά, είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Έχουμε ήδη συνεννοηθεί για συνάντηση προκειμένου να εκθέσουμε τις απόψεις μας και αναμένουμε νέες προτάσεις συνεργασίας.

Εν τω μεταξύ έχουμε αποδείξει ότι ακόμη και με αντίξοες συνθήκες, το κίνημα της Γενικής Ιατρικής μεγαλώνει και ισχυροποιείται με την πάροδο του χρόνου. Οι λίστες αναμονής των νέων συναδέλφων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πορεία μας αυξάνονται, ο συνολικός αριθμός μας μεγαλώνει και το status του Έλληνα Γενικού γιατρού στην Ελλάδα άλλα και την Ευρώπη ενισχύεται καθημερινά. Οι Ελληνικές Ιατρικές Σχολές έχουν αντιληφθεί πια τις τρέχουσες εξελίξεις και ήδη άρχισαν να προκηρύσσουν θέσεις ΔΕΠ Γενικής Ιατρικής.

Σας περιμένουμε να συζητήσουμε αυτά και πολλά άλλα στη διαχρονική ετήσια συνάντηση μας, το Συνέδριο της ΕΛΕΓΕΙΑ.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

download pdf

πηγή: http://www.elegeia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=65:22nd-panehellenic-congress&catid=39:fp-rokstoriesavatar
abou
Author
Author

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 283
Ηλικία : 32
Ασχολίες : pc, μουσική, ταινίες, ποδόσφαιρο,
Registration date : 15/12/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών https://www.facebook.com/group.php?gid=28974617825&ref=mf#/profil

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης