Φοιτητική Μέριμνα (ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ)

Πήγαινε κάτω

Φοιτητική Μέριμνα (ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ)

Δημοσίευση από abou Την / Το 2/2/2009, 06:59

ΣΤΕΓΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Από τον Σεπτέμβριο του 2003, με απόφαση συγκλήτου, όσοι φοιτητές δικαιούνται στέγαση, με βάση τα δικαιολογητικά που προσκομίζουν στην υπηρεσία και τα ισχύοντα νομοθετήματα, θα μπορούν να λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου, η οποία φθάνει μέχρι τα 300 ευρω το μήνα. Η επιδότηση ενοικίου είναι για 12 μήνες. Η εισήγηση της επιτροπής για τη στέγαση είναι η ακόλουθη: ‘’Η καλύτερη λύση για τη στέγαση των φοιτητών είναι η ανέγερση φοιτητικής εστίας ή η ενοικίαση και διαμόρφωση κτιρίου που θα λειτουργεί κάτω από την ευθύνη και την εποπτεία του πανεπιστημίου. Λόγω των σημαντικών πόρων που απαιτούνται πρέπει να συσταθεί επιτροπή σύνταξης τεχνοοικονομικής μελέτης για το ανωτέρω ζήτημα. Λόγω των άμεσων αναγκών στέγασης, προτείνεται η επιδότηση ενοικίου των φοιτητών οι οποίοι συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος και οι οποίες εφαρμόζονται σήμερα για τη στέγαση των φοιτητών.ΣΙΤΙΣΗ

Όλοι οι φοιτητές σιτίζονται δωρεάν με την επίδειξη φοιτητικού πάσου.

Δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση οι φοιτητές που γράφτηκαν στο Τμήμα, ύστερα από επιτυχείς κατατακτήριες εξετάσεις ή μετά από επιλογή ως πτυχιούχοι για την απόκτηση και άλλου πτυχίου.

Από 27 Μαρτίου 1987 άρχισε να λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Φοιτητικό Εστιατόριο στο κτίριο της οδού Τσαμαδού 78, στο οποίο σιτίζονται οι δικαιούμενοι δωρεάν σίτιση φοιτητές. Μπορούν επίσης να σιτίζονται στο πιο πάνω εστιατόριο και οι υπόλοιποι φοιτητές, καθώς το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό με έκπτωση 30% επί των τιμών τιμολογίου εστιατορίου Β κατηγορίας.

Σχετική ανακοίνωση για ενημέρωση των φοιτητών εκδίδει το τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Οι φοιτητές, ημεδαποί, ομογενείς και αλλοδαποί, δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη, (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή), κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Σε κάθε φοιτητή δίνεται βιβλιάριο Υγειονομικής περίθαλψης το οποίο θεωρείται κάθε χρόνο. Πληροφορίες σχετικές με την παρεχόμενη υγειονομική περίθαλψη καθώς και χορήγηση πιστοποιητικών υγείας για την εισαγωγή στις Πανεπιστημιακές Λέσχες, Φοιτητικά ιδρύματα, κοιτώνες και λοιπούς τόπους διαμονής των φοιτητών, κρατικών ή πανεπιστημιακών, παρέχονται από το Ιατρείο του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καραολή και Δημητρίου 80, Γραφείο Ιατρών τηλ. 2104142162 (2162). [Αδελφή Νοσοκόμος κα. Ευθυμία Κατσανδρή, τηλ. 2104142166 (2166)].

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (ΙΚΥ)

Οι υποτροφίες επίδοσης χορηγούνται σε προπτυχιακούς φοιτητές με κριτήριο την απόλυτη βαθμολογική σειρά επιτυχίας ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης πλην της περιπτώσεως ισοβαθμίας, κατά την οποία η υποτροφία χορηγείται σε εκείνον που έχει το χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα. Πλήρη υποτροφία επίδοσης λαμβάνουν οι ισοβαθμήσαντες υποψήφιοι των οποίων και τα δηλούμενα οικογενειακά εισοδήματα είναι απολύτως ίσα. Οι υπόλοιποι ισοβαθμήσαντες λαμβάνουν τιμητικό τίτλο «πρώτου», δεύτερου», «τρίτου», κτλ.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Χορηγούνται χρηματικά βραβεία από διάφορους Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς. (π.χ Ι.Κ.Υ.)

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


Για λόγους διευκόλυνσης των μετακινήσεων των φοιτητών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς παρέχεται έκπτωση στην τιμή του κανονικού εισιτηρίου. Η έκπτωση αυτή παρέχεται στο δικαιούχο για όλο το ακαδημαϊκό έτος και τόσα έτη όσα απαιτούνται για την κανονική διάρκεια των σπουδών του, προσαυξημένα κατά το μισό.

Σε όσους δικαιούνται μειωμένη τιμή εισιτηρίου, χορηγείται Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου (Δ.Ε.Ε.) που ισχύει για ένα ακαδημαϊκό έτος και ανανεώνεται κάθε χρόνο. Δεν δικαιούνται φοιτητικού εισιτηρίου οι φοιτητές που προέρχονται από κατάταξη ως Πτυχιούχοι άλλων σχολών για την απόκτηση και άλλου πτυχίου.

(Πληροφορίες: Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας).

όποιος γνωρίζει εάν έχει αλλάξει κάτι από τα παραπάνω γιατί αυτή η δημοσίευση είναι κάπως παλία και δεν έχω βρεί πιο πρόσφατη καλώ είναι να πρόσθέσει τη άλλαξε για να το γνωρίζουν και οι υπόλοιποι Smile
avatar
abou
Author
Author

Άντρας
Αριθμός μηνυμάτων : 283
Ηλικία : 32
Ασχολίες : pc, μουσική, ταινίες, ποδόσφαιρο,
Registration date : 15/12/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών https://www.facebook.com/group.php?gid=28974617825&ref=mf#/profil

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Φοιτητική Μέριμνα (ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ)

Δημοσίευση από biotranslation Την / Το 16/11/2010, 10:38

Απόφοιτοι μεταπτυχιακού σε σχολές βιολογίας χημείας και ιατρικής αναλαμβάνουμε μεταφράσεις επιστημονικών άρθρων αντίστοιχου περιεχομένου..μπείτε στο blog μας για να μας γνωρίσετε
biotranslation.blogspot.com ή επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας biotranslation.gr@gmail.com

biotranslation

Αριθμός μηνυμάτων : 4
Registration date : 16/11/2010

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης